paroli strategieAls je roulette gaat spelen met een hoge inzet, dan wil je natuurlijk winnen. Verlies kan je helaas een hoop geld gaan kosten dus dit wil je ten kosten van alles proberen te voorkomen. Door met een strategie te gaan spelen kan je het verlies proberen te beperken en eventueel om zetten in een mooie winst. Het enige nadeel is dat er heel veel verschillende soorten strategieën zijn om in te zetten. Eén van de strategieën die we tegenkomen is de Paroli strategie. Deze strategie is een alternatief voor de Martingale waarbij je heel snel een hoop geld kan verliezen. Alleen hoe werkt de Paroli eigenlijk en wat maakt deze strategie nou anders dan de Martingale? Wij leggen je het hier uit.

Omgekeerde variant van Martingale

Bij Martingale verdubbel je de inzet bij verlies en zet je in op enkelvoudige kansen. Door je inzet elke keer te verdubbelen vang je de verliezen op is het idee. Alleen je verliest meestal vaker dan je wint bij een potje roulette. Het kan daardoor al snel honderden euro’s aan inzet kosten voor je een keer wint. Bij Paroli gaan ze er vanuit dat je een keer in een winning flow terecht komt. Als je daarin terecht komt willen ze meteen cashen door zoveel mogelijk winst te pakken. Bij deze strategie ga je namelijk verdubbelen bij winst. Bij verlies probeer je juist de kosten zo laag mogelijk te houden tot je weer in een winning flow terecht komt.

Een voorbeeld hoe je het spel gaat spelen

Stel je voor je begint met € 10 op rood. Helaas het wordt zwart dus zet je opnieuw € 10 op rood in. Helaas verlies je opnieuw, maar je blijft volhouden en je zet € 10 op rood in. Dit keer pakt het goed uit en win je. Je totale verlies is nu dus € 10. Deze ronde zet je € 20 in op rood. Dit keer win je opnieuw want je hebt de winning flow te pakken. Je staat nu ineens op een winst van € 30. Je zet nu € 40 in op rood en je wint opnieuw waardoor je totale winst € 70 is. Je kan nu nog een keer gokken of zelf al teruggaan naar € 10. Als je nu verliest kom je namelijk op een verlies uit en meestal duurt een winning flow niet super lang. Maar als die eraan komt kan je er mooi van profiteren en je verliezen goed maken door te verdubbelen bij winst.

Voor deze strategie heb je geen mega budget nodig

Eén van de grootste voordelen van Paroli is dat je geen mega budget hebt. Omdat je vaker verliest, dan wint zit je bij Martingale al snel op een inzet van € 1000. Ondanks dat je begon met een inzet van € 10. Nog een voordeel is dat je meteen met een hoge inzet kan beginnen. Bij Martingale begin je zo laag mogelijk omdat je weet dat je inzet heel snel verdubbeld wordt naar een record bedrag. Je kan dus gewoon met een hoge inzet beginnen. Het bedrag verdubbeld wel, maar alleen bij winst en bij verlies ga je weer terug naar je eerste inzet. In de praktijk zal het bedrag soms maar vier keer verdubbelen. Ons advies is om niet te vaak te verdubbelen omdat je dan op een totale winst kan uitkomen. Zoals we in het voorbeeld lieten zien lieten we het maar maximaal twee tot drie keer verdubbelen omdat een winning flow meestal niet langer dan twee a drie rondes duurt.

Is Paroli slim of kan je beter een andere strategie kiezen?

Het is heel persoonlijk om een strategie te kiezen die bij je past. Als je graag met een hoge inzet speelt, dan is het een slimme methode. Het nadeel is dat het niet helemaal waterdicht is. Je kan nog steeds verliezen. Nou zou dit altijd een risico zijn want het blijft een kansspel. Maar bij Martingale kan je in theorie nooit verliezen mits je voldoende budget en limiet hebt om mee te spelen. Dit zijn dus even afwegingen die je moet maken. Als je geen duizend euro wilt uitgeven aan verdubbelingen om vervolgens vast te lopen met het limiet dan is Paroli veel slimmer. Het past ook veel beter bij je als je meteen met een hoge inzet wil beginnen bij roulette.

Hoeveel invloed oefent deze strategie uit op je winkansen?

Helaas zal het weinig invloed gaan uitoefenen op je winkansen. Het is vooral een manier om het meeste uit een winning flow te halen. Maar de strategie zal helaas niet heel veel invloed gaan hebben op je spel. Je bent nog steeds afhankelijk van geluk omdat je wel in een winning flow terecht moet komen. Als dit niet gebeurt kom je met lege handen te staan en verlies je juist veel geld in het casino. Er komt bij deze strategie dus vooral een portie geluk kijken. Gelukkig werkt de strategie wel met enkelvoudige winkansen. Je winkans met enkelvoudige kansen ligt op 48%.